Μαγευτικό Πανόραμα Καππαδοκίας 7 ημέρες

  • ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

            ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

1η ημέρα Αλεξανδρούπολη -Προύσα (670 χλμ)

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 09.00π.μ. φθάνουμε στα σύνορα των Κήπων. Μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις, χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη και νότια της Καλλίπολης θα διασχίσουμε την μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου που φέρει την ονομασία 1915 και εγκαινιάστηκε στις 18 Μαρτίου 2023. Έχει μήκος 2023μ και ενώνει την Ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας με την Ασιατική (Μ. Ασία). Περνώντας τον Γρανικό Ποταμό και την Πάνορμο, φτάνουμε στην Προύσα, τη πρώτη πρωτεύουσα των Οθωμανών Σουλτάνων και το δυτικό έσχατο του περίφημου « δρόμου του μεταξιού ». Σύντομη πανοραμική περιήγηση της πόλης, οπού θα δούμε το συμβολικό μνημείο του καραγκιόζη και τα λουτρά του Ιουστινιανού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα Προύσα- Καππαδοκία ( 625χλμ )

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Προκόπι της Καππαδοκίας. Ξεκινώντας το ταξίδι μας από την Προύσα στην Καππαδοκία θα περάσουμε έξω από την Άγκυρα, την σημερινή πρωτεύουσα της Τουρκίας και στη συνέχεια διασχίζοντας το οροπέδιο της Ανατολίας φτάνουμε στην Καππαδοκία. Η Καππαδοκία βρίσκεται στο κέντρο της Μ. Ασίας και είναι ένα συμπαγές οροπέδιο 1200 μ. πάνω από την θάλασσα. Χαρακτηριστική είναι η ηφαιστειακή υφή του οροπεδίου, με ιδιαίτερους γεωλογικούς σχηματισμούς. Φτάνουμε στην πανέμορφη πόλη του Προκοπίου με το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό του μοτίβο, που θυμίζει θεατρικό σκηνικό. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά, στα παραδοσιακά κτίρια της παλιάς πόλης και τέλος θα ακολουθήσουμε την ανηφορική διαδρομή στον Πέτρινο λόφο όπου βρίσκεται το προσκύνημα του αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Μια απόδειξη πως δεν είναι τυχαίο, που όλοι οι οικισμοί ανήκουν στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα. Γκιόρεμε-Πασαμπαγ-Τσαβουσίν-Άβανος-Καισάρεια  (70χλμ)

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην Βόρεια περιοχή της Καππαδοκίας. Πρώτη μας επίσκεψη στην κοιλάδα του Κοράματος (Γκιόρεμε) Το Γκιόρεμε είναι κτισμένο μέσα σε πωρόλιθο και από παντού υψώνονται κωνικοί βράχοι, διάτρητοι από τρωγλοδυτικές οικίες. Η είσοδος της κοιλάδας βρίσκεται περίπου ενάμιση χλμ. από το κέντρο της πόλης. Η ηφαιστειογενής πέτρα λαμβάνει περίεργα σχήματα και η είναι γεμάτη με σκαλωσιές και υπόγεια περάσματα μέσα από τα βράχια που οδηγούν σε μοναστή- ρια και εκκλησίες. Ξεχωρίζουν η Σκοτεινή Εκκλησία και η Εκκλησία των Κρίκων με εκπληκτικές αγιογραφίες, η εκκλησία του Μή- λου, το παρεκκλήσι της Αγίας Βαρβάρας, η Εκκλησία του Φιδιού, η Εκκλησία των Σανδάλων και άλλες. Στην συνέχεια θα επισκεφ- θούμε την κοιλάδα Πασάμπαγ ή αλλιώς κοιλάδα των μοναχών, όπου θα θαυμάσουμε μερικές νεραϊδένιες καμινάδες που χαρακτηρί- ζουν τα τοπία της Καππαδοκίας. Η εκδρομή μας συνεχίζεται προς το Τσαβουσίν, όπου βρίσκεται η εκκλησία του Νικηφόρου Φωκά και η Βασιλική του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, μοναδική σε όλη την Καππαδοκία, καθώς μόνον αυτή έχει εικονογραφημένες απεικονίσεις αυτοκρατόρων. Στη συνέχεια διασχίζοντας τον Αλυ ή κόκκινο ποταμό, τον μεγαλύτερο ποταμό της Μ. Ασίας (1.150 χλμ) με τελικό προορισμό την Ρωμαϊκή πόλη Βενάσα, που η σημερινή της ονομασία είναι Άβανος. Τα κεραμικά της Αβάνου είναι από τα πιο φημισμένα της Τουρκίας και ο τροχός του κεραμίστα είναι εφεύρεση της Ανατολίας από την 3η προχριστιανική χιλιετία. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για την γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου και του Γρηγορίου Νύσσης, την Καισάρεια. Άφιξη στην πόλη των μαυσωλείων που είναι κτισμένη σε μια πολύ εύφορη πεδιάδα με φόντο την χιονισμένη πυραμίδα του Ερζιγιέτ του αρχαίου βουνού Αργαίου, του ηφαιστείου που είναι δημιουργός των εκπληκτικών τοπίων της Καππαδοκίας. Θα εντυπωσιαστούμε από το άρτιο οδικό της δίκτυο, την γενική καθαριότητα και τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές πσρεμβάσεις. Εντυπωσιασμό προκαλεί η αντίθεση των μοντέρνων κτιρίων με τα σελτζούκικα και οθωμανικά μνημεία. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε την παραδοσιακή τοπική αγορά που βρίσκεται δίπλα στο σελτζουκικο κάστρο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα Σινασσός-Μαλακοπή ( 45 +45 χλμ )

Τα ξημερώματα και πριν το πρωινό προαιρετική συμμετοχή σε μια καταπληκτική βόλτα με αερόστατο από όπου μπορείτε να θαυμάσετε πανοραμικά την ιδιόρρυθμή μοναδική πανέμορφη Καππαδοκία. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Σινασσό. Μια μοναδική περιοχή που κουβαλάει βαριά αρχιτεκτονική κληρονομιά των ιδιαίτερα εύπορων εμπόρων της περιοχής. Θα επισκεφθούμε τον ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και το ελληνικό παρθεναγωγείο. Επίσκεψη στο κέντρο της πόλης και την κεντρική πλατεία, όπου θα περπατήσουμε στα ιστορικά σοκάκια και θα θαυμάσουμε τα πέτρινα αρχοντικά πολλά εκ των οποίων υπήρξαν σπίτια Ελλήνων που εγκαταλείφθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα. Το ταξίδια μας συνεχίζεται προς την πιο καλοδιατηρημένη υπόγεια πολιτεία της Καππαδοκίας την Μαλακοπή. Βρίσκεται εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και λαξεύτηκε στον εξαιρετικά μαλακό πωρόλιθο ενός λόφου. Εδώ υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν ολόκληρους πολυώροφους λαβύρινθους που συγκλονίζουν ακόμη και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Επόμενος σταθμός μας η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων ή οποία δεν λειτουργεί από της εποχή της ανταλλαγής των πληθυσμών αλλά ωστόσο τον Ιούνιο του 2010 χοροστατησαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας καθώς ΚΑΙ ο αρχιεπίσκοπος Ελλάδος Ιερώνυμος . Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα Καππαδοκία – Παμούκκαλε (610χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση. Περνώντας την αρχαιοελληνική πόλη Αρχελαΐδος (σημερινή ονομασία Aksaray), η οποία υπήρξε μεγάλος εμπορικός σταθμός στον περίφημο “Δρόμο του Μεταξιού”, που διέσχιζε την Ανατολία καθώς επίσης και από το Ικόνιο το σταυροδρόμι της Καππαδοκίας και της Φρυγίας φτάνουμε στην Ιεράπολη. Επίσκεψη στους ολόλευκους πέτρινους καταρράκτες της με τις αβαθείς λεκάνες που τις τροφοδοτούν άφθονες θερμές πηγές – ένα εκπληκτικό γεωλογικό φαινόμενο ασυνήθιστης ομορφιάς, ελεύθερος χρόνος για να θαυμάσουμε το μοναδικής ομορφιάς τοπίο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα Παμουκκαλε – Σμύρνη – Τσανάκκαλε

Πρωινό, αναχώρηση δια μέσου μιας όμορφης διαδρομής για την πολύπαθη Σμύρνη. Όπου θα δούμε το Ρολόι το σήμα κατατεθέν της Σμύρνης, το διοικητήριο, την προκυμαία και τέλος την κλειστή παραδοσιακή αγορά της πόλης, το Kemeralti, με τα πολύχρωμα σοκά- και και τις υπέροχες μυρωδιές. Στην συνέχεια θα δούμε τον σιδηροδρομικό σταθμό , την εκκλησία του Αγίου Βουκόλου, πρώτου επισκόπου Σμύρνης. Αφού περπατήσουμε από το Alsancak συνεχίζουμε προς την έξοδο της πόλης. Διασχίζοντας την Μενεμένη, τις Ακτές του Αιγαίου και περνώντας έξω από την Πέργαμο και Αϊβαλί φτάνουμε στο Τσανάκκαλε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα  Τσανάκκαλε – Τροία – Θεσσαλονίκη (690 χλμ.)

Μετά το πρωινό κατευθυνόμαστε νότια με προορισμό τις αρχαιότητες της μυθικής Τροίας, την πόλη της Ιλιάδας και του Πριάμου, όπου θα δούμε ένα σύγχρονο αντίγραφο του Δούρειου Ίππου και θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο με τα αλλεπάλληλα στρώματα υπολειμμάτων, κυρίως τειχών και μεγάρων,  από τις διάφορες φάσεις ύπαρξης της πόλης.  Τέλος, επισκεπτόμαστε και το παρακείμενο μουσείο της Τροίας. Στη συνέχεια αρχίζει το ταξίδι της επιστροφής για την Ελλάδα μέσω της κρεμαστής γέφυρας Τσανάκκαλε 1915 στα Δαρδανέλια. Περνώντας δυτικά της Καλλίπολης, πατρίδας της Σοφίας Βέμπο, και της Κεσάνης φτάνουμε στα σύνορα. Μετά τους προβλεπόμενους εκεί ελέγχους και τις ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν άφιξη αργά το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

 

Περιλαμβάνονται:

Μεταφορές – μετακινήσεις με σύγχρονο υπερυψωμένο λεωφορείο, που καλύπτει όλες τις προδιαγραφές για ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι. Τη διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. Ημιδιατροφή. Συνοδό -αρχηγό του γραφείου μας. Τοπικό ξεναγό. Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 

Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύματα, ποτά, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων. Κοιλάδα του Göreme: 20€, Paşabağ: 12€, Υπόγεια πόλη Μαλακοπής:13€, Παμούκκαλε: 30€. Σύνολο φόρων και λοιπών εξόδων: 25€ κατ’ άτομο. Ταξιδιωτική Ασφάλιση για COVID- 19: Ασφαλιστική κάλυψη για λόγους COVID-19, και κάλυψη ιατρικών εξόδων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αλλά και επιστροφή του 70% των χρημάτων σε περίπτωση νόσησης λόγω του COVID-19, μέχρι και 1ου βαθμού συγγένειας. Κόστος 25€ κατ’ άτομο.

 

Σημείωση: Ταξιδεύετε με ταυτότητες νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες εντός της τελευταίας 10ετίας σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ Β’ 824/17-02-2023 ή διαβατήριο με εξάμηνη ισχύ. Από 01/01/2023 το Τουρκικό κράτος έχει επιβάλει φόρο διαμονής. Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών. Τα δωμάτια παραλαμβάνονται μετά τις 14:00μμ.

 

Τιμοκατάλογος

 

Αναχώρηση

 Ημέρες

 Ξενοδοχεία  Τιμή  Mονόκλινo  

Παιδί

2-12 ετών

 Διατροφή

 Παρατηρήσεις

Kάθε Σάββατο από 06/07

7Ημ

Kervansaray 4*(Προύσα)

 439€  +199€ 259€ Ημιδιατροφή  

Ισχύει για κάθε Σάββατο εκτός από εορτές & αργίες

Perissia 5*(Καππαδοκία)          or similar
Adempira 5*(Παμούκκαλε)
Oytun Park 4* (Τσανάκκαλε) or similar

 

 

 

 

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Μαγευτικό Πανόραμα Καππαδοκίας 7 ημέρες”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Price:439,00