Μικρασιατικά Παράλια 5 ημέρες

5 ΜΕΡΕΣ
  • klicqzsaih

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα : Θεσσαλονίκη – Τσανάκκαλε (480 χλμ.)                                                                             

Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση στις 06.00 πμ. Με τις απαραίτητες στάσεις  φθάνουμε στα σύνορα, όπου πραγματοποιούνται αστυνομικοί και τελωνειακοί έλεγχοι από τις Αρχές των δύο χωρών. Προαιρετικές αγορές στο ελληνικό κατάστημα αφορολόγητων ειδών. Στην Ανατολική Θράκη περνάμε πρώτα έξω από την Κεσάνη, κατόπιν δυτικά της Καλλίπολης, πατρίδας της Σοφίας Βέμπο, και μέσω της μεγαλύτερης κρεμαστής γέφυρας στον κόσμο, την Τσανάκκαλε 1915, με μήκος 2023 μ., έργο του 2022, από την ήπειρο της Ευρώπης περνάμε πάνω από τα Δαρδανέλια στην ήπειρο της Ασίας. Άφιξη στο Τσανάκκαλε, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, περίπατος στην παραλία – όπου βρίσκεται ο Δούρειος Ίππος της ταινίας Τροία και η προτομή και έργα του μεγαλύτερου οθωμανού γεωγράφου, του Πιρί Ρεΐς, και τέλος διανυκτέρευση.

 2η μέρα : Τσανάκκαλε – Φώκαια – Σμύρνη (136+62)

Ύστερα από το πρωινό κατευθυνόμαστε νότια και μετά από μία  καταπράσινη διαδρομή μέσω της μυθικής οροσειράς της Ίδης και του απέραντου κάμπου με ελαιόδεντρα στο Αδραμύτιο, περνώντας ανατολικά από το Αϊβαλί φτάνουμε στη Φώκαια, μία από τις σημαντικότερες πόλεις της ελληνικής αρχαιότητας στη ναυτιλία και στην ίδρυση αποικιών. Θα περιηγηθούμε στα στενά δρομάκια της και θα γοητευθούμε από την υπέροχη αρχιτεκτονική των παλιών ελληνικών σπιτιών. Θα καταλήξουμε στο  γραφικό λιμανάκι της για καφέ ή τσιπουράκι. Ακολούθως μέσω Μενεμένης και Κορδελιού φτάνουμε στην πολύπαθη κοσμοπολίτισσα Σμύρνη. Η περιήγηση περιλαμβάνει το Διοικητήριο (Κονάκ) με το γραφικό Ρολόι του, τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, την ιστορική προκυμαία της – το Κορντόν, τον παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, εκκλησίες και την αρχαία Αγορά. Διατίθεται χρόνος ελεύθερος για την πλούσια αγορά της πόλης, το Κεμέραλτι. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο, προαιρετικός περίπατος ή έξοδος στην παραλία και διανυκτέρευση.

3η μέρα : Σμύρνη – Έφεσος – Κιρκιντζές – Ναός ευαγγελιστή Αγίου Ιωάννη – Σμύρνη (90 + 90 χλμ.)

Μετά το πρωινό ταξιδεύουμε νότια, στην καρδιά της αρχαίας Ιωνίας, για να επισκεφτούμε την Έφεσο, η οποία αποτέλεσε για πάνω από 1000 χρόνια ένα από τα γνωστότερα μητροπολιτικά κέντρα του ελληνισμού. Ήταν πατρίδα του φιλόσοφου Ηράκλειτου και γνωστή σε όλο τον αρχαίο κόσμο για τη λατρεία της Εφεσίας Αρτέμιδος. Τα πρώτα χριστιανικά χρόνια ήταν ήδη μεγάλη πόλη και γνωστή από τις «προς Εφεσίους επιστολές» του Αποστόλου Παύλου και ως μία από τις Επτά Εκκλησίες της Αποκάλυψης του Ιωάννη. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το Βουλευτήριο, το Πρυτανείο, τη Δημόσια Αγορά, το Νυμφαίο, την εκπληκτικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς Βιβλιοθήκη του Κέλσου, το Θέατρο, το Γυμνάσιο και το Στάδιο. Συνεχίζουμε ανατολικά για να επισκεφτούμε την ιδιαίτερη πατρίδα της συγγραφέα Διδώς Σωτηρίου, το γραφικό χωριό Κιρκιντζέ, όπου μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών του 1923 εγκαταστάθηκαν μουσουλμάνοι Κρητικοί, οι  αποκαλούμενοι «Τουρκοκρητικοί». Στον δρόμο της επιστροφής αντικρίζουμε ένα μεγαλοπρεπές σελτζουκικό κάστρο (14ος αι.) και μία εκπληκτικής ομορφιάς πύλη σε βυζαντινό κάστρο, εντός του οποίου βρίσκεται ο Ναός και ο τάφος του Ευαγγελιστή Ιωάννη (6ος αι.). Επιστροφή στη Σμύρνη,  χρόνος ελεύθερος για περιήγηση στην πόλη, δείπνο, προαιρετικός περίπατος ή έξοδος και διανυκτέρευση.

4η μέρα : Σμύρνη – Πέργαμος – Αϊβαλί – Μοσχονήσια – Τσανάκκαλε (150 χλμ.)

Μετά το πρωινό κατευθυνόμαστε βόρεια με προορισμό την αρχαία Πέργαμο, της δυναστείας των Ατταλιδών και της περγαμηνής, μία από τις λαμπρότερες πόλεις της αρχαιότητας, και θα περιηγηθούμε στο Ασκληπιείο, στο Σεραπείον ή Κόκκινη Αυλή ή Βασιλική του Αγίου Ιωάννου. Στάση για γεύμα εξ ιδίων. Συνεχίζουμε βορειότερα για την πατρίδα του Φώτη Κόντογλου, το Αϊβαλί και τα Μοσχονήσια, με έντονο το ελληνικό χρώμα στην αρχιτεκτονική των σπιτιών και εκκλησιών, τις ανθοστόλιστες αυλές, τα στενά λιθόστρωτα σοκάκια και τις περίφημες εγκαταστάσεις ελαιουργίας και σαπωνοποιίας, ενώ θα επισκεφτούμε ειδικότερα κοινωφελή ιδρύματα Ελλήνων του 18ου και 19ου αι. και τις εκκλησίες – τώρα μουσουλμανικά τεμένη, Αγίου Γεωργίου, Αγίου Ιωάννη και τον Ταξιάρχη.  Η επίσκεψη στα Μοσχονήσια με την απαράμιλλη ομορφιά παράλληλα με τον επιβλητικό ναό των Ταξιαρχών – Μουσείο παιχνιδιών Κοτς ικανοποιεί κάθε ταξιδιώτη. Ελεύθερος χρόνος  στα παραθαλάσσια καφέ. Αναχωρούμε βορειότερα για Τσανάκκαλε, διασχίζουμε την οροσειρά της Ίδης, φτάνουμε στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα : Τσανάκκαλε – Τροία – Θεσσαλονίκη (60 +490 χλμ.)

Πρωινό και επίσκεψη στις αρχαιότητες της μυθικής Τροίας, την πόλη της Ιλιάδας και του Πριάμου, όπου θα δούμε ερείπια της παλιάς πόλης και σύγχρονο αντίγραφο του Δούρειου Ίππου. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο με τα αλλεπάλληλα στρώματα υπολειμμάτων από τις διάφορες φάσεις ύπαρξης της πόλης. Στη συνέχεια αρχίζει το ταξίδι της επιστροφής για την Ελλάδα μέσω της κρεμαστής γέφυρας Τσανάκκαλε 1915 στα Δαρδανέλια. Άφιξη στα σύνορα και μετά τους προβλεπόμενους εκεί ελέγχους και τις ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν άφιξη αργά το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές – μετακινήσεις με σύγχρονο υπερυψωμένο λεωφορείο, που καλύπτει όλες τις προδιαγραφές για ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι. Τις διανυκτερεύσεις στα επιλεγμένα ξενοδοχεία.  Ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο καθημερινά στα ξενοδοχεία).  Τις ξεναγήσεις περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα. Συνοδό αρχηγό του γραφείου μας. Τοπικό ξεναγό. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύματα, ποτά, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων. Σύνολο φόρων και λοιπών εξόδων: 20€ κατ’ άτομο. Ταξιδιωτική Ασφάλιση για COVID-19: Ασφαλιστική κάλυψη για λόγους COVID-19, και κάλυψη ιατρικών εξόδων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αλλά και επιστροφή του 70% των χρημάτων σε περίπτωση νόσησης λόγω του COVID-19, μέχρι και 1ου βαθμού συγγένειας. Κόστος 20€ κατ’ άτομο.

Σημείωση: Ταξιδεύετε με ταυτότητες νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες  εντός της τελευταίας 10ετίας σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ Β’ 824/17-02-2023 ή διαβατήριο με εξάμηνη ισχύ. Από 01/01/2023 το Τουρκικό κράτος έχει επιβάλει φόρο διαμονής. Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών. Τα δωμάτια παραλαμβάνονται μετά τις 14:00μμ

Τιμοκατάλογος

Αναχώρηση

Ημέρες Ξενοδοχεία Τιμή Mονόκλινo Παιδί 2-12 ετών Διατροφή

Παρατηρήσεις

 Κάθε Κυριακή πρωί από 07/07

 

5ημ Oytun 4* (Τσανάκκαλε)     Ontur  4* (Σμύρνη)KayaPrestige 4* (Σμύρνη) 299 +159€ 179€ Ημιδιατροφή

                                 

 

 

 

 

 

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “ Μικρασιατικά Παράλια 5 ημέρες”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Price:299,00