Καππαδοκία – Προύσα – Εσκισεχίρ 6 ημέρες – 5 νύχτες

  • 22

Πρόγραμμα  

1η ημέρα Αλεξανδρούπολη -Προύσα (670 χλμ)

Συγκέντρωση  και αναχώρηση στις 09.00π.μ. Με διαδοχικές στάσεις καθ’ οδόν, φθάνουμε στα σύνορα των Κήπων. Μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις, χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη και νότια της Καλλίπολης θα διασχίσουμε την μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου που φέρει την ονομασία 1915 και εγκαινιάστηκε στις 18 Μαρτίου 2023. Έχει μήκος 2023μ και ενώνει την Ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας με την Ασιατική (Μ. Ασία). Περνώντας τον Γρανικό Ποταμό και την Πάνορμο, φτάνουμε στην Προύσα, τη πρώτη πρωτεύουσα των Οθωμανών Σουλτάνων και το δυτικό έσχατο του περίφημου « δρόμου του μεταξιού ». Σύντομη πανοραμική περιήγηση της πόλης, οπού θα δούμε το συμβολικό μνημείο του καραγκιόζη και τα λουτρά του Ιουστινιανού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα Προύσα- Προκόπι (616χλμ)

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Προκόπι της Καππαδοκίας. Ξεκινώντας το ταξίδι μας από την Προύσα στην Καππαδοκία θα περάσουμε περιφερειακά από την Άγκυρα, την σημερινή πρωτεύουσα της Τουρκίας και στη συνέχεια διασχίζοντας το οροπέδιο της Ανατολίας φτάνουμε στην Καππαδοκία. Η Καππαδοκία βρίσκεται στο κέντρο της Μ. Ασίας και είναι ένα συμπαγές οροπέδιο 1200 μ. πάνω από την θάλασσα. Χαρακτηριστική είναι η ηφαιστειακή υφή του οροπεδίου, με ιδιαίτερους γεωλογικούς σχηματισμούς. Φτάνουμε στην πανέμορφη πόλη του Προκοπίου με το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό του μοτίβο, που θυμίζει θεατρικό σκηνικό. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά, στα παραδοσιακά κτίρια της παλιάς πόλης και τέλος θα ακολουθήσουμε την ανηφορική διαδρομή στον Πέτρινο λόφο όπου βρίσκεται το προσύνημα του αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Μια απόδειξη πως δεν είναι τυχαίο, που όλοι οι οικισμοί ανήκουν στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα. Γκιόρεμε-Πασαμπαγ-Τσαβουσίν-Άβανος-Καισάρεια

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην Βόρεια περιοχή της Καππαδοκίας. Πρώτη μας επίσκεψη στην κοιλάδα του Κοράμα- τος (Γκιόρεμε) Το Γκιόρεμε είναι κτισμένο μέσα σε πωρόλιθο και από παντού υψώνονται κωνικοί βράχοι, διάτρητοι από τρωγλοδυτικές οικίες. Η είσοδος της κοιλάδας βρίσκεται περίπου ενάμιση χλμ. από το κέντρο της πόλης. Η ηφαιστειογενής πέτρα λαμβάνει περίεργα σχήματα και η είναι γεμάτη με σκαλωσιές και υπόγεια περάσματα μέσα από τα βράχια που οδηγούν σε μοναστήρια και εκκλησίες. Ξεχωρίζουν η Σκο- τεινή Εκκλησία και η Εκκλησία των Κρίκων με εκπληκτικές αγιογραφίες, η εκκλησία του Μήλου, το παρεκκλήσι της Αγίας Βαρβάρας, η Εκκλησία του Φιδιού, η Εκκλησία των Σανδάλων και άλλες. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την κοιλάδα Πασάμπαγ ή αλλιώς κοιλάδα των μοναχών, όπου θα θαυμάσουμε μερικές νεραϊδένιες καμινάδες που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Καππαδοκίας. Η εκδρομή μας συνεχίζεται προς το Τσαβουσίν, όπου βρίσκεται η εκκλησία του Νικηφόρου Φωκά και η Βασιλική του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, μοναδική σε όλη την Καππαδοκία, καθώς μόνον αυτή έχει εικονογραφημένες απεικονίσεις αυτοκρατόρων. Στη συνέχεια διασχίζοντας τον Αλυ ή κόκκινο ποταμό, τον μεγαλύτερο ποταμό της Μ. Ασίας (1.150 χλμ) με τελικό προορισμό την Ρωμαϊκή πόλη Βενάσα, που η σημερινή της ονομασία είναι Άβανος. Τα κεραμικά της Αβάνου είναι από τα πιο φημισμένα της Τουρκίας και ο τροχός του κεραμίστα είναι εφεύρεση της Ανατολίας από την 3η προχριστιανική χιλιετία. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για την γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου και του Γρηγορίου Νύσσης, την Καισάρεια. Άφιξη στην πόλη των μαυσωλείων που είναι κτισμένη σε μια πολύ εύφορη πεδιάδα με φόντο την χιονισμένη πυραμίδα του Ερζιγιέτ του αρχαίου βουνού Αργαίου, του ηφαιστείου που είναι δημιουργός των εκπληκτικών τοπίων της Καππαδοκίας. Θα εντυπωσιαστούμε από το άρτιο οδικό της δίκτυο, την γενική καθαριότητα και τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις. Εντυπωσιασμό προκαλεί η αντίθεση των μοντέρνων κτιρίων με τα σελτζούκικα και οθωμανικά μνημεία. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε την παραδοσιακή τοπική αγορά που βρίσκεται δίπλα στο σελτζουκικο κάστρο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα Σινασσός-Μαλακοπή

Τα ξημερώματα και πριν το πρωινό προαιρετική συμμετοχή σε μια καταπληκτική βόλτα με αερόστατο από όπου μπορείτε να θαυμάσετε πανοραμικά την ιδιόρρυθμή μοναδική πανέμορφη Καππαδοκία. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Σινασσό. Μια μοναδική περιοχή που κουβαλάει βαριά αρχιτεκτονική κληρονομιά των ιδιαίτερα εύπορων εμπόρων της περιοχής. Θα επισκεφθούμε τον ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και το ελληνικό παρθεναγωγείο. Επίσκεψη στο κέντρο της πόλης και την κεντρική πλατεία, όπου θα περπατήσουμε στα ιστορικά σοκάκια και θα θαυμάσουμε τα πέτρινα αρχοντικά πολλά εκ των οποίων υπήρξαν σπίτια Ελλήνων που εγκαταλείφθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα. Το ταξίδια μας συνεχίζεται προς την πιο καλοδιατηρημένη υπόγεια πολιτεία της Καππαδοκίας την Μαλακοπή. Βρίσκεται εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και λαξεύτηκε στον εξαιρετικά μαλακό πωρόλιθο ενός λόφου. Εδώ υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν ολόκληρους πολυώροφους λαβύρινθους που συγκλονίζουν ακόμη και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Επόμενος σταθμός μας η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων ή οποία δεν λειτουργεί από της εποχή της ανταλλαγής των πληθυσμών αλλά ωστόσο τον Ιούνιο του 2010 χοροστάτησαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας καθώς ΚΑΙ ο αρχιεπίσκοπος Ελλάδος Ιερώνυμος.. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα Προκόπι-Εσκί Σεχιρ-Προύσα

Πρωινό. Αποχωριζόμαστε το Προκόπι και την Καππαδοκία και αναχωρούμε για το Εσκί Σεχίρ. Διασχίζοντας περιφερειακά το Ακσαράι, την λίμνη Τάτα, το Πολατλί και το Σιβρίχισαρ και με τις απαραίτητες στάσεις φθάνουμε στο Εσκί Σεχίρ. Το ελληνικό Δορύλαιον. Η περιοχή του Εσκί Σεχίρ είναι γνωστή από την ομώνυμη μάχη που έλαβε χώρα στις 8 Ιουλίου 1921 και είναι σημείο αναφοράς στην ελληνική στρατιωτική ιστορία, καθώς αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα στο οποίο ο Ελληνικός Στρατός έδωσε σκληρή και αιματηρή μάχη κατά των κεμαλικών δυνάμεων, όπου απέδειξε για ακόμα μια φορά την μαχητικότητα, τον ηρωισμό και την αυτοθυσία για το καθήκον. Το Εσκί Σεχιρ με τα δύο πρόσωπα, μια παλιά πόλη, όπως η τουρκική της ονομασία υποδηλώνει. Από τη μια τα όμορφα οθωμανικά σπίτια και οι παραδοσιακές αγορές και από την άλλη το σύγχρονο κομμάτι της, μια καινούρια ακμάζουσα πολιτεία των πανεπιστημίων και της βαριάς βιομηχανίας. Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του ποταμού Πορσκουκ Τσαγί. Η παλιά πόλη είναι χτισμένη στην πλαγιά του λόφου γύρω από το Κουρσουνλού τζαμί με τα παραδοσιακά σπίτια που είναι η όμορφη ανατολίτικη όψη της πόλης. Στενά δρομάκια, ανηφορίζουν και κατηφορίζουν ανάμεσα από πράσινα, κίτρινα, μπλε και ροζ σπίτια και τις λιαστές ντομάτες κρεμασμένες από τα παράθυρα. Χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια ανα- χώρηση για Προύσα. Περνώντας από το Βυζαντινό Αγγελόχωμα (Ινεγκιολ) φτάνουμε στην Προύσα. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα Προύσα-Τσανάκκαλε- Θεσσαλονίκη

Πρωινό και συνεχίζουμε μέσω Αδραμυτίου για Τσανάκκαλε , περνώντας πάνω από την νέα γέφυρα των Δαρδανελλίων και διασχίζοντας την χερσόνησο της Καλλίπολης άφιξη στα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν, άφιξη αργά το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές – μετακινήσεις με σύγχρονο υπερυψωμένο λεωφορείο, που καλύπτει όλες τις προδιαγραφές για ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι. Τις διανυκτερεύσεις στα επιλεγμένα ξενοδοχεία. Ημιδιατροφή. Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα. Έμπειρο συνοδό – αρχηγό του γραφείου μας. Τοπικός ξεναγός. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύματα, ποτά, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων. Κοιλάδα του Göreme: 20€, Paşabağ: 12€, Υπόγεια πόλη Μαλακοπής:13€. Σύνολο φόρων και λοιπών εξόδων: 20€ κατ’ άτομο. Ταξιδιωτική Ασφάλιση για COVID-19: Ασφαλιστική κάλυψη για λόγους COVID-19, και κάλυψη ιατρικών εξόδων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αλλά και επιστροφή του 70% των χρημάτων σε περίπτωση νόσησης λόγω του COVID-19, μέχρι και 1ου βαθμού συγγένειας. Κόστος 20€ κατ’ άτομο.

 

Σημείωση: Ταξιδεύετε με ταυτότητες νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες εντός της τελευταίας 10ετίας σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ Β’ 824/17-02-2023 ή διαβατήριο με εξάμηνη ισχύ. Από 01/01/2023 το Τουρκικό κράτος έχει επιβάλει φόρο διαμονής. Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών. Τα δωμάτια παραλαμβάνονται μετά τις 14:00μμ

 

 

Τιμοκατάλογος

 

 

 Αναχώρηση Ημέρες  Ξενοδοχεία  Τιμή  Mονόκλινo  

 Παιδί

2-12 ετών

Διατροφή Παρατηρήσεις
                  Κάθε Σάββατο από 06/07                     6ημ Kervansaray 4* (Προύσα) 359€ +159€ 219€  Ημιδιατροφή                               Ισχύει για κάθε Σάββατο εκτός από                   εορτές & αργίες

 

Perissia 5*(Καππαδοκία)                      or similar

 

 

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Καππαδοκία – Προύσα – Εσκισεχίρ 6 ημέρες – 5 νύχτες”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Price:359,00