Βόρεια Εύβοια, Κρουαζιέρα στα Λιχαδονήσια! 8-11 Αυγούστου 2022

ΑΙΔΗΨΟΣ, Βόλος, Ιστιαία, Γούβες, Αρτεμίσιο, Ωραιοί, Όσιος Δαυίδ, Άγιος Ιωάννης Ρώσος, Αταλάντη, Χαιρώνεια, Λαμία.

4 μέρες                   8 – 11 Αυγούστου 2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μέρα  1η Δευτέρα 08.08.22: Αλεξανδρούπολη – Αιδηψός (577χλμ): Αναχώρηση από τη στοά Επιμελητηρίου(καφέ Θεόφιλος) στις 05:00 για Αιδηψό δια μέσου Τεμπών. Στάσεις καθοδόν για καφέ και γεύμα ατομικά στο Βόλο. Διέλευση από Γλύφα στον Αγιόκαμπο με Φ/Β. Άφιξη απόγευμα στην Αιδηψό, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Δείπνο  στον 5ο όροφο με υπέροχη θέα τον Ευβοϊκό κόλπο. Χρόνος ελεύθερος στην παραλία για βόλτα, διανυκτέρευση.

Μέρα 2η Τρίτη 09.06.22: Αιδηψός- Γούβες- Αρτεμίσιο- Ωραιοί- κρουαζιέρα Λιχάδες. (121χλμ): Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για μια όμορφη βόλτα στη βορειοανατολική Εύβοια. Επίσκεψη στις Γούβες για να δούμε τον πύργο του Ποιητή και Ακαδημαϊκού Δροσίνη, ως και το Αρτεμίσιο με την δυόμισι χιλιάδων ετών ελιά!. Καφέ στην παραλία των Ωραιών, όπου και το τεράστιο άγαλμα του περίφημου μαρμάρινου Ταύρου!. Αναχώρηση για το ψαροχώρι του Αγίου Γεωργίου, όπου και γεύμα ατομικά σε ταβέρνα. Στη συνέχεια θα πάρουμε  προαιρετικά το καραβάκι για μια όμορφη κρουαζιέρα στις Λιχάδες νήσους που φιλοξενούν θαλάσσιες φώκες. Εδώ κρύβονται οι ελληνικές… Σεϋχέλλες. Ένας καλά κρυμμένος παράδεισος μικρών νησίδων με τουρκουάζ νερά και αμμουδιές που συνθέτουν ένα εξωτικό σκηνικό. Επιστροφή στην Αιδηψό. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Μέρα 3η Τετάρτη 10.08.22: Αιδηψός- Προκόπι- Ροβιές. (143χλμ): Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ του γέροντα στις Ροβιές.  Πρόκειται ένα μεταβυζαντινό μοναστήρι σε επιβλητικό τοπίο, που ιδρύθηκε το 16ο αιώνα από τον Όσιο Δαυίδ και ανακαινίστηκε το 1877. Το μοναστήρι έχει μέσα κι έξω βρύσες με κρυστάλλινο νερό, αφού προσκυνήσουμε θα αναχωρήσουμε για το Προκόπι, όπου θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Στο μοναστήρι φυλάσσεται το σκήνωμα του αγίου, το οποίο το έφεραν οι πρόσφυγες από το Προκόπι της Μικράς Ασίας μετά την καταστροφή το 1922. Χρόνος ελεύθερος στους εκδρομείς για προσκύνημα και γεύμα ατομικά στην όμορφη πλατεία του χωριού.  Συνεχίζουμε για θα επισκεφτούμε  την παραλία στις Ροβιές για καφέ. Επιστροφή στην Αιδηψό. Το βράδυ διασκέδαση προαιρετική.  Διανυκτέρευση.

Μέρα 4η Πέμπτη 11.08.22:Αιδηψός-  Αρκίτσα- Αταλάντη -Χαιρώνεια- Αλεξανδρούπολη (652χλμ): Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετά αναχώρηση με φέριμποτ  στις 08:00 για ΑΡΚΙΤΣΑ. Παίρνουμε το λεωφορείο μας και πηγαίνουμε μέσω Αταλάντης στη Χαιρώνεια. Η Χαιρώνεια αναφέρεται για πρώτη φορά από τον Όμηρο, με την ονομασία Άρνη και με βασιλιά της τον Αρηίθοο, στον κατάλογο των βοιωτικών πόλεων που έλαβαν μέρος στον Τρωικό πόλεμο. Η Χαιρώνεια ήταν μέλος του «Κοινού των Βοιωτών». Επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο,  και τον περίφημο Λέοντα της Χαιρώνειας. Συνεχίζουμε για Λαμία, όπου και στάση για καφέ.  Μπάνιο και γεύμα ατομικά στην παραλία Καραβόμυλου.  Στη συνέχεια αναχώρηση για  επιστροφή  με ενδιάμεσες τάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο: 250€, σε τρίκλινο: 240€, διαφορά μονόκλινου: 48€

ΔΕΚΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΟΠΕΚΑ: 90€, ΔΚΤ ΟΓΑ & ΟΑΕΔ:169€+(30€ η συμμετοχή)

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

* Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο.* Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ΜΗΘΩ 3* στην Αιδηψό. Τρία(3)πρωινά & τρία(3) δείπνα, στον 5ο όροφο του ξενοδοχείου με θέα τον Ευβοϊκό κόλπο!.* Τα εισιτήρια του πλοίου  Γλύφα –Αγιόκαμπος & Αιδηψός-Αρκίτσα . * Οι περιηγήσεις και οι εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα. *Συνοδό του γραφείου μας.*

*  Ταξιδιωτική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης  & ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Έξτρα ποτά & φιλοδωρήματα. * Εισόδους μουσείων. * Φόρο διανυκτέρευσης 1,50€ για κάθε δωμάτιο την κάθε  νύχτα. *Ότι δεν αναφέρεται ρητά .

 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Ορεστιάδα 03:30, Διδυμότειχο 03:45, Σουφλί 04:00, Κομοτηνή 05:45, Ξάνθη 06:30, Καβάλα 08:30, Δράμα

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Βόρεια Εύβοια, Κρουαζιέρα στα Λιχαδονήσια! 8-11 Αυγούστου 2022”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Price:250,00