Στα ίχνη της χαμένης Ιωνίας

Προύσα –  Ιεράπολις – Έφεσος – Κουσάντασι – Τσεσμές – Σμύρνη – Αϊβαλί – Τσανάκκαλε  – Τροία

 

1η μέρα : Θεσσαλονίκη– Προύσα (670 χλμ.)

Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση στις 06.00πμ. Με τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα. Έλεγχος αστυνομικός και τελωνειακός. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη και νότια της Καλλίπολης θα διασχίσουμε την μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου που φέρει την ονομασία 1915 και εγκαινιάστηκε στις 18 Μαρτίου 2022. Έχει μήκος 2023μ και ενώνει την Ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας με την Ασιατική (Μ. Ασία).. Αφού περάσουμε τον Γρανικό ποταμό και την Πάνορμο άφιξη στην Προύσα, τη δεύτερη πρωτεύουσα των Οθωμανών Σουλτάνων και το δυτικό έσχατο  του περίφημου «δρόμου του μεταξιού». Σύντομη πανοραμική περιήγηση της πόλης με το λεωφορείο  όπου θα δούμε το συμβολικό μνημείο του Καραγκιόζη, τα λουτρά του Ιουστινιανού, το Ιερό Ουλούς Τζαμί με τους 20 τρούλους του 1399. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα : Προύσα –Σάρδεις- Παμούκκαλε (410 χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε το ταξίδι μας διασχίζοντας το Βασίλειο της Βιθυνίας  δια μέσω Κρεμαστής και του Παλαιοκάστρου, η διαδρομή μας θα συνεχιστεί στα εδάφη της αρχαίας Φρυγίας από όπου θα περάσουμε από τα Θυάτειρα, μιας από της 7 εκκλησίες της Αποκαλύψεως. Ακολούθως θα διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Έρμου όπου άλλοτε δέσποζαν οι επιβλητικές Σάρδεις πρωτεύουσα της Λυδίας για να καταλήξουμε στην Ιεράπολη. . Επίσκεψη στους ολόλευκους πέτρινους καταρράκτες της με τις αβαθείς λεκάνες που τις τροφοδοτούν άφθονες θερμές πηγές – ένα εκπληκτικό γεωλογικό φαινόμενο ασυνήθιστης ομορφιάς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα : Ιεράπολη-Έφεσος-Κουσάντασι-Σμύρνη (150 + 100 χλμ.)

Μετά το πρωινό αναχωρούμε δια  μέσω Αιδινίου για την αρχαία Έφεσο.  Η αρχαία Έφεσος αποτέλεσε για πάνω από 1000 χρόνια μια μεγαλούπολη του ελληνισμού.  Πατρίδα του φιλόσοφου Ηράκλειτου ήταν γνωστή σε όλο τον αρχαίο κόσμο για την λατρεία της Εφεσίας Αρτέμιδος.  Τα πρώτα χριστιανικά χρόνια ήταν ήδη μεγάλη πόλη και γνωστή από τις «προς Εφεσίους επιστολές» του Αποστόλου Παύλου και ως μία από τις Επτά Εκκλησίες της Αποκάλυψης.  Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το Βουλευτήριο, το Πρυτανείο, την Δημόσια Αγορά, το Νυμφαίο, την Βιβλιοθήκη του Κέλσου, το Θέατρο, το Γυμνάσιο και  το Στάδιο. Συνεχίζουμε για το κοσμοπολίτικο θέρετρο Κουσάντασι. Ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά του και γεύμα εξ ιδίων σε παραθαλάσσια ταβέρνα. Αναχώρηση για τη χιλιοτραγουδισμένη και πολύπαθη Σμύρνη.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα : Σμύρνη-Τσεσμές-Σμύρνη (90 + 90 χλμ.)

Μετά το πρωινό αρχίζει η περιήγηση της πόλης όπου θα δούμε το Διοικητήριο με το Ρολόι του, τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, την ιστορική προκυμαία της, το Κορντόν και τον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό. Ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά της, το Κεμέραλτι για όσους δε ακολουθήσουν στον Τσεσμέ. Θα συνεχίσουμε με την προαιρετική εκδρομή μας προς τον παραθαλάσσιο Τσεσμέ, την παλιά ελληνική Κρήνη ακριβώς απέναντι από την Χίο, στην δυτική άκρη της χερσονήσου της Ερυθραίας. Η πορεία μας ακολουθεί την νότια ακτή του κόλπου της Σμύρνης, και θα περάσουμε έξω από τα Βουρλά, την Σκάλα Βουρλών (αρχ. Κλαζομεναί), όπου σώζεται και το σπίτι του ποιητή ΓιώργουΣεφέρη, τα Αλάτσατα, το Λυθρί (αρχ.Ερυθραί), την Κάτω Παναγία και άλλα χωριά όπου ο ελληνισμός ανθούσε μέχρι το 1922. Στον Τσεσμέ θα παραμείνουμε για γεύμα εξ’ ιδίων σε μια από τις παραθαλάσσιες ψαροταβέρνες. Επιστροφή στην Σμύρνη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα : Σμύρνη-Πέργαμος-Αϊβαλί (150 χλμ.)

Πρωινό και μια τελευταία περιήγηση της πόλης  όπου θα δούμε το Διοικητήριο με το γραφικό Ρολόι του, τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, την ιστορική προκυμαία της, το Κορντόν και  τον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό. Χρόνος ελεύθερος στη πλούσια αγορά της πόλης, το Κεμέραλτι. Στη συνέχεια αναχωρούμε για να επισκεφθούμε την Αρχαία Πέργαμο, μία από τις λαμπρότερες πόλεις της αρχαιότητας. Ξενάγηση στο Ασκληπιείο, την Βασιλική του Αγίου Ιωάννου, την Κόκκινη Αυλή. Στάση για γεύμα εξ ιδίων και συνεχίζουμε με γεμάτες όμορφες αναμνήσεις για το Αϊβαλί . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.

6η ημέρα : Αϊβαλί -Τροία – Θεσσαλονίκη (690χλμ)

Πρωινό και συνεχίζουμε μέσω Αδραμυτίου για Τσανάκκαλε. Επίσκεψη στις αρχαιότητες της μυθικής Τροίας, την πόλη του Πριάμου, όπου θα δούμε ερείπια από την παλιά πόλη και αντίγραφο του Δουρείου Ίππου. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο με τα αλλεπάλληλα στρώματα υπολειμμάτων από τις διάφορες φάσεις ύπαρξης της πόλης. Θα διασχίσουμε τα στενά των Δαρδανελίων, για να φθάσουμε στην Καλλίπολη, γενέτειρα της γνωστής Σοφίας Βέμπο. Άφιξη στα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν, άφιξη αργά το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας. Τις διανυκτερεύσεις στα επιλεγμένα ξενοδοχεία. Επιλεγμένη διατροφή. Τις ξεναγήσεις περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα. Συνοδό αρχηγό του γραφείου μας.  Ασφάλεια αστικής ευθύνης.  Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, Μάδυτος, Τσανάκκαλε και αντίστροφα.

 

Δεν περιλαμβάνονται: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα . Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα. Φόροι και λοιπά έξοδα 15€.

Σημείωση: Από 01/01/2023 το Τουρκικό κράτος έχει επιβάλει φόρο διαμονής

 

Παρακολούθηση της λειτουργίας Ανάστασης σε ορθόδοξη εκκλησία

Τιμοκατάλογος

Αναχωρήσεις

Ημέρες Ξενοδοχεία Τιμή Mονόκλινo Παιδί

2-12 ετών

Διατροφή

Παρατηρήσεις

12/04

13/04

6ημ Kervansaray 4* (Προύσα)  285€ +105€ 165€

Ημιδιατροφή

 

Lycus River 5* (Παμούκκαλε)

Mitte Port 4* (Σμύρνη)

Grand Temizel 5* (Αϊβαλί)

 

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Στα ίχνη της χαμένης Ιωνίας”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Price:285,00